Hopp til hovedinnholdet

Mer enn hundre års industrihistorie

Skala Fabrikk har røtter helt tilbake til 1900 da Eriksens Mek. Verksted ble etablert på Bakklandet i Trondheim. Allerede i begynnelsen var tilknytningen til matindustrien og særlig meieriindustrien sterk.

– Virksomheten i Skala Fabrikk bygger på mer enn hundre års trøndersk industrihistorie, kan Fabrikksjef Atle Monsås fortelle.

– Skala Fabrikk har røtter helt tilbake til 1900 da Eriksens Mek. Verksted ble etablert på Bakklandet i Trondheim, Fabrikksjef Atle Monsås fortelle. –  Dette selskapet ble spiren til Bergs Maskin A/S som ble etablert 1929. Allerede i begynnelsen var tilknytningen til matindustrien og særlig meieriindustrien sterk, og selskapet produserte bla  maskiner og apparater for meierier, ysterier og kjøleanlegg, dessuten dampkjeler og beholdere av alle slag.

Et stykke meierihistorie

– Få ting har hatt så stor betydning for meieriene og den enkelte melkerprodusenten som innføringen av gårdstanksystemet. Dette bindeleddet mellom meieri og melkeleverandør har betydd mye for den enkelte produsents hverdag, og til syvende og sist strukturen i meieriindustrien, mener Atle

– Bergs maskin produserte sin første gårdstankserie som besto av 63 gårdstanker til Hedmark melkeleverandørforening i 1963 . Det var samarbeidet om gårdstankproduksjonen gjorde at Landteknikk (nå Skala AS) kjøpte Bergs Maskin A/S i 1969. 

Gårdstank nr 30 000 som ble produsert 1980 - i dag er det produsert ca 45 000 gårdstanker.

– Ca 45 000 gårdstanker er nå produsert av Skala Fabrikk, og du finner gårdstankene fra oss i mer enn 90% av alle norske melkerom. Enda er mange tanker fra 80-årene fortsatt i drift – et bevis på driftssikkerhet og soliditet. Som en viktig del av melkens verdikjede har gårdstankene stor betydning for den kvaliteten norske melk er kjent for. En naturlig fortsettelse av gårdstanksystemet er transporttankene for melk. Skala Fabrikk nærmer seg 1000 produserte transporttanker for melk, kan Atle stolt fortelle.

Gi oss gjerne en utfordring

– Vi har i dag et moderne og sentralt beliggende produksjonsanlegg på 4500 m² tilpasset produksjon av rustfrie platekonstruksjoner. Produksjonsutstyret har i årenes løp blitt blitt langt mer moderne og avansert, men i bunn ligger fortsatt den fagkunnskapen og den håndverksmessige dyktigheten til dem som arbeider her, understreker Atle.

– Kom gjerne med dine produksjonstekniske utfordringer til oss! Gjennom mange tiår har vi bygget opp en solid kompetanse innen produksjon i rustfritt stål. En erfaren produksjonsstab kan hjelpe deg å finne en løsning som tilfredsstiller produktspesifikasjoner, økonomi og mest mulig rasjonell produksjon. Vi har også opparbeidet en kompetanse på kjøleteknologi og trykkbestandige tanker og systemer.  Innen kuldemedium har vi også kommet langt med bruken av CO2 som et klimanøytralt, miljøvennlig alternativ, avslutter Atle. 

En del av Skala gruppen

Skala Fabrikk er en del av Skala gruppen som omfatter en rekke selskaper med ulik spisskompetanse og produkttilbud. Felles for alle selskaperne er at vi tilbyr ulik kompetanse og teknologi til norsk industri og spesielt næringsmiddelindustriien. Morselskap er Skala AS. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.