Tanker

Gårdstanker

Melketank er en miljøvennlig og økonomisk kjølemaskin. Skala Fabrikk er ledende innen kjøleteknisk utvikling og bruk av CO2 som kuldemedium.

Fordeler:

  • Med CO2 istedenfor R134A, gir det ca. 20 % lavere strømforbruk.
  • Tanken er utstyrt med automatisk vaskeanlegg.
  • Kjøling, tømming og vasking styres av tankens PLS.
  • Tankens PLS kommuniserer med melkeroboten, og muliggjør datalogging og fjernovervåking.

Gårdstankene er utviklet i samarbeid med TINE, og det er TINE melkekvalitet og service som installerer og utfører service på tankene.

Varmegjenvinning

Alle gårdstankene våre er utstyrt med en platevarmeveksler som gjør det mulig å gjenvinne varmen fra melka som kjøles ned. Energien kan benyttes til forvarming av vann til VVB, varming av besetningens drikkevann og til vannbåren varme.

Avtrekksvifte

Temperaturen i melkerom/maskinrom skal ikke overstige 32 °C, og vi anbefaler 10-20 °C i rommet for at gårdstanken skal drives mest mulig effektivt og økonomisk.

Skalas avtrekksvifte er konstruert for enkel montasje uten behov for installatør. Den har trinnløs hastighetsregulering og et styrepanel for enkel konfigurering av ønsket driftsmodus. Avtrekksvifta kommer ferdig programmert med kabel og støpsel for vanlig veggkontakt.

Gårdstanken er en viktig mellomstasjon i melkeproduksjonslinja, og Skala Fabrikk har produsert melketanker til norske melkeprodusenter siden 1963. I løpet av 60 år har vi laget ca. 48 000 tanker i vår fabrikk, hvorav ca. 8000 er i daglig bruk.

Våre gårdstanker er solide og hygieniske konstruksjoner laget i rustfritt stål. Standardtankene leveres i størrelser fra 2 000-15 000 liter.

Reservedeler og komponenter

I katalogen under finner du reservedeler og komponenter til din gårdstank levert av Skala Fabrikk.

Last ned katalog

Er du interessert i våre produkter eller tjenester?

Kontakt oss