1/8/22

Våre kjøleplater kan også brukes til varmelagring

Sammen med Sintef og NTNU har vi funnet en ny måte å bruke våre egenproduserte kjøleplater på, som kan være med på å utjevne energibehovet gjennom døgnet og dermed redusere energikostnadene betydelig.

Skala Fabrikk har i mange år benyttet egenproduserte kjøleplater (Pillow Plate) i sine produkter. Nå er det funnet en ny anvendelse av dette produkter gjennom et Sintef prosjekt med varmelagring. Skala Fabrikk har vært leverandør inn i dette prosjektet og har produsert tanken og kjøleplatene til prosjektet. Vi har i flere år jobbet tett sammen med Sintef og NTNU når det gjelder klimanøytrale kjølemedium, energieffektivisering og har nå vært leverandør inn i prosjektet med termisk energilagring, både på varm og kald side.

Prosjektet og produktet som er presentert i Teknisk Ukeblad er et spennende produkt som kan være med på å utjevne energibehovet gjennom døgnet og dermed redusere energikostnadene betraktelig. Man kan lade anlegget når strømprisene er lave og benytte energiene når strømprisene er høye. Vi ser med spenning på hva som skjer videre i forbindelse med dette prosjektet.

Les mer om saken i Teknisk Ukeblad.