Hopp til hovedinnholdet

Kjøleteknikk

En av de største bidragsyterne til global oppvarming er kjemiske kuldemedium fra kjøle/kuldeanlegg, grunnet ekstremt høy GWP (Global Warming Potential) verdier i disse tradisjonelle kuldemediene. Skala Fabrikk har i samarbeid med forskningsmiljøene i Trondheim utviklet og produsert en rekke anlegg for naturlige kuldemedium som CO2, Propan og Butan, disse har betydelig lavere påvirkning på den global oppvarmingen. 

Skala Fabrikk har i mange år arbeidet med kjøretekniske installasjoner. Vi har opparbeidet en betydelig kompetanse på kjøleteknologi og trykkbestandige tanker og systemer. Denne erfaringen har vi brukt til å utvikle nye løsninger for kjøling og energigjenvinning basert på naturlige og miljøvennlige kuldemedium. Skala Fabrikk har bla i et nært samarbeid med forskningsmiljøet på Sintef og NTNU blitt den første i verden som leverte en gårdstank med det naturlige kuldemediet CO2. Dette er blitt standard for nye gårdstanker i norsk meieriindustri. 

I tillegg til systemer for kjøling og energigjenvinning, utvikler og produserer Skala Fabrikk fordamperplater og andre spesialkomponenter til slike anlegg. Skala Fabrikk har i samarbeid med forskningsmiljøene i Trondheim laget mange testanlegg for naturlige kuldemedium som CO2, Propan og Butan. 

Kjøleplater og andre komponenter

Skala Fabrikk har en høy kompetanse på å produsere kjøleplater (Pillow Plate), dette er en av våre kjernekompetanser. Vår erfaring og kunnskap har gjort det mulig å kombinere kjøleplater med kundens ønske om å benytte varmeveksling til forskjellige formål. Vi benytter kjøleplater i flere typer varmevekslere, RSW anlegg, prosesstanker og i gårdstankene.

Tappevannspumper

Ved å benytte CO2 sine fordeler er det mulig å oppnå store temperaturdifferanser på varm side i et varmepumpeanlegget. Derfor er CO2 spesielt egnet for å varme opp forbruksvann fra nettvann opp til 85⁰C. Energien som benyttes til å varme vannet, kan hentes ut fra flere ulike kilder. I 2014 ble Norges første norskproduserte tappevannspumpe med CO2 levert til Romolslia Borettslag med 56 leiligheter.

Varmegjenvinning fra gårdstanker

Varmegjenvinning henter ut energien i fra melka som kjøles på tanken, og kan benyttes til oppvarming av varmt vann. Dette vannet kan ha en temperatur opp mot 80⁰C (gjelder CO2 baserte gårdstanker - ca 40⁰C for tanker med tradisjonell kjøling) og kan benyttes til forvarming av vann til varmtvannstank, oppvarming av drikkevann til kyrene eller til gulvvarme.

Mer informasjon

Atle Monsås

Leder Salg og Forretningsutvikling

951 15 925

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.